اخبار عمومی
اعلام وصول 2
297356
تاریخ انتشار: 1398/03/20 01:46
تا پیش از هفته تعطیلات نمایندگان در ماه رمضان، مجلس یکشنبه‌ها نوبت صبح، دوشنبه‌ها نوبت صبح و سه شنبه‌ها در دو نوبت صبح و عصر جلسه علنی داشت؛ اما اکنون هیأت رئیسه تصمیم گرفته تا ساعت کاری نمایندگان را تغییر دهد و یک روز از برنامه کاری نمایندگان حذف شده است.

عصرجهان-بنا بر تصمیم هیأت رئیسه مجلس، از این پس مجلس شورای اسلامی، یکشنبه‌ها نوبت صبح و دوشنبه‌ها در دو نوبت صبح و عصر جلسه خواهد داشت و کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز می‌توانند روز یکشنبه بعدازظهر کار خود را انجام دهند که البته این اقدام مجلس با واکنش برخی نمایندگان مجلس همراه شده است، به گونه‌ای که برخی از آن‌ها این کار مجلس را توطئه‌ای برای سؤال نکردن از وزرا دانسته اند.

از آنجایی که هیأت دولت، روز‌های یکشنبه بعدازظهر جلسه دارد، در صورتی که کمیسیون‌ها بخواهند از وزیر سؤالی داشته باشند، آن‌ها نمی‌توانند در کمیسیون حاضر شوند و همین باعث شده تا برخی نمایندگان موضوع توطئه هیأت رئیسه علیه مجلس را مطرح کنند.

نادر قاضی پور در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: در روز‌های اخیر، هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تغییر ساعت کار مجلس، تخلف بزرگی را مرتکب شده که بر خلاف آیین نامه داخلی و اصل ۸۸ قانون اساسی است.

وی گفت: هیأت رئیسه مجلس مصوب کرده است، روز‌های کاری مجلس کاهش پیدا کند و برای این کار تنها روز یکشنبه را ـ که هیأت دولت هم بعدازظهر در آن روز جلسه دارد و بسیاری از وزرا درگیر این موضوع هستند و نمی‌توانند در کمیسیون‌ها حاضر شوند ـ برای کمیسیون‌ها در نظر گرفته است.
همچنین روز‌های کاری مجلس را هم صبح روز یکشنبه و صبح و بعدازظهر دوشنبه در نظر گرفته است و روز‌های سه شنبه هم تعطیل اعلام شده است؛ به عبارت دیگر، مجلس تنها دو روز در هفته کار می‌کند. معنی این کار این است که از این به بعد، هیچ سؤالی از وزرا در مجلس پرسیده نشود. هیأت رئیسه مجلس، مجلس و نمایندگان را به وزرا فروخته و کاری کرده که وزرا نتوانند در مجلس حاضر شده و به پرسش‌های نمایندگان پاسخ دهند.

این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: پشت پرده ماجرای تغییر روز‌های مجلس این بود که وزرا دیگر به مجلس نیایند و آقایان بهانه را دست دولتی‌ها داده اند تا دیگر وزیری پای خود را به مجلس نگذارد. البته برخی بر این باورند که به دلیل نزدیکی انتخابات این کار صورت گرفته، ولی این گونه نبوده است.

این نماینده ادامه داد: با نزدیکی انتخابات، اعضای هیأت رئیسه فکر کردند اگر این کار را انجام دهند، نمایندگان ساکت خواهند شد، ولی این یک توطئه علیه نمایندگان مجلس است تا کسی سؤالی از وزیر دولت نکند. البته این تنها اقدام غیر قانونی هیأت رئیسه نبود و چند وقتی است که دیگر نطق‌ها میان دستور نیستند و به آخر جلسه منتقل شده اند. هیأت رئیسه قسم خورده که با قانون و آیین نامه عمل کند، ولی نطق‌ها را به آخر جلسه آورده اند.

وی در پاسخ به این که دلیل انتقال نطق‌ها به دستور آخر چه بوده است، گفت: برای اینکه نطق نمایندگان را بی اهمیت کنند و کسی از نمایندگان به نطق‌ها گوش نکنند و انتقاداتی که در مجلس انجام می‌شود زیاد چشمگیر نباشد.

گفتنی است، تعطیلات تابستانی نمایندگان نیز امسال افزایش پیدا کرده است، به گونه ای که بر پایه برنامه کاری مجلس، نمایندگان از یکشنبه هفته آینده (نوزدهم خرداد) تا سه‌شنبه (چهارم تیرماه) سه هفته جلسه علنی دارند. پس از آن مرحله اول تعطیلات تابستانی مجلس به مدت دو هفته آغاز می‌شود و پس از آن مجلس از یکشنبه ۲۳ تیر تا سه شنبه ۸ مرداد به مدت سه هفته جلسه علنی خواهد داشت. نمایندگان مجلس از یکشنبه ۱۳ مرداد تا سه‌شنبه ۲۲ مرداد نیز دو هفته در حوزه‌های انتخابیه‌شان حضور می‌یابند؛ بنابراین، جلسات مجلس در این دو هفته نیز برگزار نخواهد شد. مجلس از یکشنبه ۲۷ مرداد تا سه‌شنبه ۱۲ شهریور نیز سه هفته جلسه علنی خواهد داشت. در ادامه مرحله دوم تعطیلات تابستانی مجلس به مدت دو هفته (از یکشنبه ۱۷ شهریور تا سه‌شنبه ۲۶ شهریور) آغاز می‌شود.

منبع/تابناک



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*