اخبار عمومی
اعلام وصول 2
297871
تاریخ انتشار: 1398/04/27 00:47
اِل چاپو در حال حاضر ۶۲ سال سن دارد و از ۲۰ سال پیش هدایت باند سینالوآ را برعهده داشت. ثروت او بیش از ۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری عصرجهان به نقل از یورونیوز، یکه‌تازی بی‌رقیب خوآکین گوزمان معروف به «اِل چاپو» در بازار مخدر جهان پایان یافت و با رای قاضی فدرال نیویورک باید باقی عمر خود را در زندان‌های ایالات متحده سپری کند.


اِل چاپو، رهبر کارتل بزرگ موادمخدر موسوم به «سینالوآ» در مکزیک بود که پس از دستگیری به آمریکا تحویل داده شده بود.
محاکمه او توسط دادگاهی در نیویورک از ماه نوامبر سال گذشته آغاز شد و در فوریه گذشته به پایان رسید. ال چاپو در نهایت در ۱۰ مورد اتهامی از جمله توزیع هروئین و کوکائین در آمریکا، پول‌شویی و اداره کسب و کاری تبهکارانه، مجرم شناخته و با صدور حکم روز چهارشنبه به حبس بیش از ۳۰ سال محکوم شد.
او پس از استماع حکم با تاکید بر این که در طول دوران زندان به طور مداوم تحت شکنجه‌های جسمی و روحی بوده اعلام کرد که حکم صادره شده علیه خودش را قبول ندارد.
اِل چاپو کیست؟
اِل چاپو در حال حاضر ۶۲ سال سن دارد و از ۲۰ سال پیش هدایت باند سینالوآ را برعهده داشت. ثروت او بیش از ۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
او سابقه دستگیری‌های متعدد توسط پلیس مکزیک را در پرونده خود دارد ولی بارها موفق شده بود با به کارگیری روش‌های مختلفی همچون پرداخت رشوه، حمله مسلحانه افراد تحت امرش و نیز حفر تونل از تله‌های امنیتی زندان‌ها فرار کند.


اِل چاپو پس از آن که برای آخرین بار در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی توسط پلیس مکزیک دستگیر شد، به درخواست آمریکا به این کشور تحویل داده شد. پیشتر آمریکا برای دستگیری و تحویل او ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.
خوآکین گوزمان سال ۱۹۵۷ میلادی و در روستایی دوره افتاده واقع در حاشیه کوه‌های ایالت سینالوآ به دنیا آمد. ایالتی که نام آن بعدها الهام‌بخش نامگذاری کارتل حمل و توزیع مواد مخدری شد که او طی ۲۰ سال گذشته حاکم مطلق آن بود.
اِل چاپو به عنوان عضوی از خانواده‌ای تهیدست دوران کودکی را به عنوان یک فروشنده خیابانی دوره‌گرد سپری کرد. تجربه ای که او را آرام آرام با واقعیت‌های پنهان پرسودترین کسب و کار خیابانی یعنی توزیع مواد مخدر آشنا کرد و موفقیت در این کار برای او بدل به رویا شد.
خوآکین ابتدا به عنوان یک عضو تازه کار یک باند کوچک توزیع مواد مخدر مشغول به کار می‌شود اما به سرعت وارد یک شبکه توزیع و سریع‌تر از آن به عنوان یک عضو موثر کارتل بزرگ توزیع مواد مخدر در مکزیک مطرح می‌شود.
«میگوئل آنگل فلیکس گالاردو» که به عنوان پرخوانده آقای گوزمان را استخدام کرده بود، به او کمک کرد تا با سرعت سلسله مراتب کارتل را طی کند و پس از دستگیری گالاردو در سال ۱۹۸۹ به عنوان جانشین او انتخاب شد و به دلیل قد کوتاه یک متر و ۶۰ سانتیمتری، «ال چاپو» به معنای ریزه لقب گرفت.
ال چاپو به سرعت کارتل سینالوآ را تاسیس کرد و با جاه‌طلبی شبکه توزیع ماری جوانا، هروئین و کوکائین را در مکزیک و آمریکا در اختیار گرفت.
نام او اول بار پس از قتل پابلو اسکوبار، قاچاقچی معروف مواد مخدر که ۸۰ درصد شبکه انتقال و توزیع مواد مخدر در آمریکا را در سلطه خود داشت، سر زبان‌ها افتاد.
آقای گوزمان به عنوان رهبر بزرگ‌ترین کارتل مواد مخدر جهان برای نخستین بار در سال ۱۹۹۳ میلادی در گواتمالا دستگیر شد. پس از تحویل او به پلیس مکزیک و پس از محاکمه به ۲۰ سال حبس محکوم شد و تحت تدابیر شدید امنیتی زندانی شد ولی در سال ۲۰۰۱ میلادی موفق شد تا از طریق اختفاء در میان لباس‌های چرک زندانیان که برای شستشو به بیرون زندان ارسال می‌شد، از حبس بگریزد.
او پس از آزادی ۱۳ سال‌ موفق شد تا خود را از ردگیری نیروهای امنیتی مصون کند و برای هدایت بزرگ‌ترین شبکه توزیع مواد مخدر درجهان ناوگان‌های زیردریایی، هواپیما، کامیون و قایق را در اختیار بگیرد. بنا بر برآورد کارشناسان او طی ۳۰ سال گذشته هزار و ۲۰۰ تن کوکائین قاچاق کرده است.
ال چاپو در سال ۲۰۱۴ میلادی برای بار دوم توسط پلیس مکزیک دستگیر شد وای در کمال شگفتی در ژوئیه سال ۲۰۱۵ میلادی از طریق یک تونل ۱.۵ کیلومتری که زیر سلول او حفر شده بود، موفق به فرار از زندان شد.
اما سومین بازداشت ال چاپو که در ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی رخ داد، او را به پایان راهی رسانده که حبس ابد نام دارد.
آمریکا برای دو پسر «ال چاپو» کیفرخواست صادر کرد
وزارت دادگستری آمریکا برای دو پسر ال چاپو، به اتهام قاچاق مواد مخدر کیفرخواست صادر کرد.
خوآکین گوزمان معروف به اِل چاپو (در اسپانیایی به معنای کوتوله) رهبر یک کارتل بزرگ موادمخدر موسوم به «سینالوآ» در مکزیک که پس از دستگیری به آمریکا تحویل داده شده بود، در اوایل ماه جاری میلادی توسط دادگاهی در نیویورک در ۱۰ مورد اتهامی از جمله توزیع هروئین و کوکائین در آمریکا، پول‌شویی و اداره کسب و کاری تبهکارانه، مجرم شناخته شد.
حالا مقامات آمریکایی می‌گویند خوآکین گوزمان لوپز ۳۴ ساله و اویدو گوزمان لوپز ۲۸ ساله دو پسر ال چاپو متهم به توزیع کوکائین، ماری جوانا و قرص‌های روان‌گردان در بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هستند.
در صورت محکومیت، این دو برادر دست‌کم به ۲۰ سال زندان محکوم خواهند شد.
دو پسر ال چاپو در کنار پدر، وارد این عرصه شده‌اند. ال چاپو، قاچاقچی ۶۳ ساله مواد مخدر، تاکنون بارها توسط پلیس مکزیک دستگیر شده، ولی هربار با ترفندهای گوناگونی چون حفر تونل، پرداخت رشوه، حمله مسلحانه افرادش و همچنین پنهان شدن در لباس‌های چرک، از زندان گریخته است.
او اما آخرین بار در ژانویه ۲۰۱۶ و در آخرین روز ریاست جمهوری باراک اوباما از سوی مکزیک به آمریکا تحویل داده شد.
ال چاپو همسران متعددی و در نتیجه فرزندان زیادی هم دارد. یکی دیگر از پسرانش آلفردو گوزمان در سال ۲۰۱۴ به ارتکاب جرایم متعددی چون قاچاق مواد مخدر متهم شده بود. پسر دیگرش ایوان آرچیوالدو سالازار هم از سوی دولت مکزیک به قاچاق مواد مخدر متهم شده است.


همسر ال چاپو در حال ورود به دادگاه
کوچکترین فرزندان ال چاپو دو دختر دوقلوی ۷ ساله او هستند که به همراه مادرشان در جلسه دادگاه ال چاپو در نیویورک هم حضور داشتند.

وکیل «ال چاپو» رئیس جمهوری مکزیک را به دریافت رشوه متهم کرد
وکیل خواکین گوزمن مشهور به «ال چاپو»، مهمترین قاچاقچی مواد مخدر در جهان می گوید موکلش سپر بلای رهبر یک باند قاچاق در مکزیک شده است.
جفری لیختمن، وکیل ال چاپو اظهار داشت: «او را رهبر [باند قاچاق] معرفی می کنند در حالی که رهبران واقعی راحت و آزاد در مکزیک زندگی می کنند.»
وی افزود: «در واقعیت او [ال چاپو] هیچ چیز را کنترل نمی کرد. مایو زامبادا کنترل را در دست داشت.»
مایو زامبادا معروف به «ال مایو» رهبر باند قاچاق سینالوآ در مکزیک است. اظهارات وکیل خواکین گوزمن در اولین جلسه دادگاه او نیویورک بیان شد. انتظار می رود روند محاکمه وی چهار ماه طول بکشد.
وکیل ال چاپو در بخشی از اظهاراتش تاکید کرد که «ال مایو» به کل دولت مکزیک از جمله انریکه پنا نیتو، رئیس جمهوری کنونی این کشور «رشوه» پرداخت کرده است. جفری لیختمن دلیل عدم دستگیری «ال مایو» را پرداخت همین رشوه ها عنوان کرد.


سخنگوی رئیس جمهوری مکزیک اتهامات مطرح شده از سوی وکیل خواکین گوزمن را تکذیب کرده است.
دادستانان آمریکایی در کیفرخواست خود «ال چاپو» را به ارتباط با باندهای قاچاق کلمبیایی و کسب میلیاردها دلار از طریق قاچاق کوکائین متهم کرده اند. خواکین گوزمن با ۱۷ فقره اتهام روبرو است و در صورت اثبات جرائم ممکن است به حبس ابد محکوم شود.
از جمله مواردی که در اسناد وزارت دادگستری آمریکا پیش از آغاز محاکمه «ال چاپو» آمده بود می توان به این نکات اشاره کرد:

  • به گفته مقامات آمریکا خواکین گوزمن در نوجوانی پرورش ماری جوانا را آغاز کرد و به تدریج توانست به رهبری کارتل سینالوآ برسد. از این باند قاچاق مواد مخدر به عنوان «بزرگترین و قدرتمندترین سازمان قاچاق مواد مخدر» نام برده می شود.
  • بنا به اعلام وزارت دادگستری آمریکا «ال چاپو» برای تامین امنیت خود یک قبضه کلاشنیکف طلایی و یک سلاح کمری که با الماس تزئین شده است حمل می کرده است.
  • خواکین گوزمن در سال ۲۰۰۱ میلادی با پرداخت رشوه به کارکنان زندان موفق به فرار از حبس شد. او یک بار دیگر نیز در سال ۲۰۱۵ موفق به فرار از زندان شد.
  • افرادی که برای «ال چاپو» کار می کردند با قتل، تهاجم، گروگانگیری، شکنجه و حذف فیزیکی تلاش می کردند اعتبار او را افزایش دهند. این امر همچنین به حفظ موقعیت باند سینالوآ در برابر دیگر سازمان های تبهکار کمک می کرد.
  • برخی از اقداماتی که به دستور «ال چاپو» انجام شد «بسیار خشن» توصیف شده است. گفته می شود به دستور او برای قتل یک قاچاقچی به قدری از مهمات و تیرهای مختلف استفاده شد که سر مقتول به طور کامل از بدنش جدا شد.
  • برخی خواکین گوزمن را با «رابین هود» مقایسه کرده اند. از او در ترانه های عوام پسند مکزیک تجلیل شده است. پس از بازداشت او نیز در خیابانهای سینااوآ گروهی تظاهرات کردند.
  • فعالیت «ال چاپو» از نظر جغرافیایی بسیار گسترده بود. او در سالهای دهه ۲۰۰۰ به قاچاق متامفتامین از آفریقا و چین و هند روی آورد
  • یکی از لقبهای او «ال رپیدو» یا «اسپیدی» بود. از این لقبها به دلیل توانایی او در انتقال حجم زیادی از مواد مخدر در مدتی کوتاه استفاده می شد.
  • پرداخت رشوه های سنگین یکی از سیاستهای «ال چاپو» بود. او به بسیاری از سیاستمداران و مقامات امنیتی رشوه پرداخت کرده بود. خواکین گوزمن یک بار برای یک معامله قاچاق مواد مخدر یک میلیون دلار رشوه پرداخت کرد. این رشوه ها باعث می شد که محموله های مواد مخدر او تحت نظر نیروهای امنیتی به آمریکا برسد.


کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*