اخبار عمومی
اعلام وصول 2
3964
تاریخ انتشار: 1393/12/18 23:27
فعالیت‌های ۱۷ سرویس اطلاعاتی در خوزستان-احمدی‌نژاد برای مجلس لیست نمی‌دهد-آخرین سخنرانی احمدی‌ مقدم با انتقاد از روحانی و تمجید از احمدی‌نژاد-چرا اکثر روزنامه نگاران ایرانی زن هستند؟

عصرجهان:اخبار ویژه سه شنبه در رسانه های مجازی،چاپی،دیداری و شنیداری (منابع بسته خبری:سایت های خبری- مطبوعات)

قانون

شبه گلایه‌ای از هیات نظارت بر مطبوعات
می‌دانیم که رسانه‌ها به ویژه مطبوعات مستقل در موقعیتی نیستند که بتوانند به تصمیمات دستگاه‌های نظارتی اعتراض کنند. ما هم به عنوان روزنامه‌ای حداقل مستقل از دو جناح چپ و راست به حدود پر محدویت خودمان واقفیم. با این حال هر چه کردیم نتوانستیم از بابت رفتاری که با ما و صنف و حرفه ما می‌شود بی‌اعتنا عبور کنیم. چند هفته پیش هیات محترم نظارت برمطبوعات بابت درج طنزی درباره ملک عبدا... پادشاه فقید عربستان به روزنامه قانون تذکر داد. یعنی تذکر به خاطر‌‌ همان موضوعی که در یکی از رسمی‌ترین تریبون‌های کشور به خاطر درگذشت‌‌ همان فرد ابراز شادمانی و سرور شده بود. روز گذشته هیات نظارت به خاطر آنچه بررسی روند محتوایی روزنامه قانون دانسته بود مجددا به این روزنامه تذکر داد. تذکری که رسانه‌های اصولگرا آن‌را به درج طنزی در باره ازدواج تعبیرکرده‌اند. اینکه هیات نظارت معتقد است به وظایف قانونی خود عمل می‌کند، حرفی نیست اما واقعیت این است که شروع هر موضوعی اینچنینی به فضاسازی‌هایی مربوط می‌شود که قبل از آن برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌های تندرو هر از گاهی از باب تنگ‌کردن عرصه اطلاع‌رسانی و به عبارتی دقیق‌تر، انتقام‌گیری از دولت وجامعه ایجاد می‌کنند. شانتا‌‍‌ژ‌های محفلی علیه مطبوعات مستقل و اصلاح طلب متاسفانه اکنون به رویه‌ای ثابت و البته دردناک مبدل شده است. به این ترتیب که ابتدا سایت و خبرگزاری خاص علیه نوشته‌های یک روزنامه موضع می‌گیرد و سپس با تعداد مشخصی از نمایندگان خاصی از مجلس گفت‌و‌گو می‌کند.‌‌ همان ترکیب از نمایندگان که با ادبیات مشابهی مطلب آن روزنامه را توهین به مقدسات تلقی می‌کنند و بعد متاسفانه پرونده آن روزنامه به‌‌ همان مسیری هدایت می‌شود که آنان آرزو کرده‌اند. باور ندارید؟ به عنوان مثال به اسامی و ترکیب همین‌نمایندگان محترم مجلسی که در دوسال گذشته منتقدان و معترضان ثابت روزنامه قانون بوده‌اند توجه بفرمایید؟ در هر صورت انتظار کوچک ما از هیات محترم نظارت بر مطبوعات این است که موارد تخلفات احتمالی هر نشریه را با ذکر مصادیق تخلف، به خود نشریه مورد نظر اعلام و قبل از تصمیم‌گیری در این خصوص از آنان توضیح بخواهید. مسلما این روش در کاهش تخلفات مطبوعاتی به مراتب موثر‌تر است.

شرق

امروز افتتاح هفدهمین اجلاس خبرگان
افتتاحیه هفدهمین اجلاس خبرگان امروز از ساعت هشت‌صبح در محل قدیم مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود و تا دو روز در تهران ادامه خواهد داشت. در اولین روز از اجلاسیه هفدهم خبرگان که رای‌گیری از اعضا به منظور تعیین رییس مجلس خبرگان رهبری و مشخص شدن جایگزین مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی صورت می‌گیرد، آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی نایب‌رییس اول تا مشخص‌شدن ریاست خبرگان، اداره جلسه را برعهده خواهد داشت. همچنین قرار است محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و سردار سرلشکر محمدعلی جعفری سخنرانان هفدهمین اجلاس خبرگان باشند.

آرمان

دیدارهای آیت‌ا... موحدی کرمانی با مراجع
آیت‌ا... موحدی کرمانی در آستانه برگزاری اجلاس مجلس خبرگان رهبری با علما و مراجع عظام تقلید در قم دیدار و گفت‌وگو کرد. عضو مجلس خبرگان رهبری در سفر به قم دیروز به دیدار آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی رفت. وی همچنین با آیات عظام موسوی اردبیلی، سبحانی و شبیری زنجانی و حجج اسلام سعیدی و شهرستانی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. آیت‌ا... حسین نوری همدانی ظهر دیروز در دیدار آیت ا... موحدی کرمانی که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، اظهار داشت: ضرورت دارد بزرگان نظام و شخصیت‌ها در مسائل کشور وحدت داشته باشند.
دیدار خانواده دو زندانی ایرانی در کنیا با امیرعبداللهیان
خانواده دو زندانی ایرانی در کنیا با حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ملاقات و خواستار آزادی هرچه سریع‌تر عزیزانشان از زندان‌های کنیا و بازگشت آنان به میهن اسلامیمان شدند. معاون وزیر خارجه در این ملاقات با بیان تلاش‌های وزارت امورخارجه در زمینه‌های کنسولی و حقوقی برای آزادی این افراد و با اشاره به روابط حسنه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کنیا ابراز امیدواری کرد هرچه زود‌تر شاهد ثمرات این تلاش‌ها و بازگشت این دو عزیز به میهن اسلامی و کانون خانواده‌هایشان باشیم.
الحاق ناوشکن دماوند به نیروی دریایی ارتش
با حضور امیردریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر دفاع و امیر سرتیپ حبیب‌ا... سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، ناوشکن پیشرفته آموزشی دماوند به طور رسمی به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در بندر انزلی الحاق شد. کلیه مراحل طراحی، ساخت و به آب اندازی ناوشکن پیشرفته آموزشی دماوند توسط شرکتهای داخلی انجام شده است.
 
آیت‌ا... آملی لاریجانی
مراجع قضایی سراسر کشور را مکلف کرد:
جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی
در پی بیانات مقام معظم رهبری در اهمیت و ضرورت صیانت از محیط زیست، رئیس قوه قضاییه با صدور بخشنامه‌ای به مراجع قضایی سراسر کشور دستور داد که از تعدی و تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری بی‌رویه اراضی کشاورزی جلوگیری به عمل آید. متن کامل بخشنامه رئیس قوه قضاییه به شرح ذیل است: در پی بیانات مهم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در اهمیت و ضرورت صیانت از محیط زیست، خصوصاً جنگل‌ها، مراتع، منابع آبی و جلوگیری از تعدی و تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری بی‌رویه اراضی کشاورزی و لزوم جدیت و هماهنگی کلیه مسئولین کشور در حفظ و سلامت محیط زیست و با توجه به وظایف ذاتی دستگاه قضایی، مراجع قضایی سراسر کشور مکلفند: ۱- ضمن رسیدگی سریع و قاطع به پرونده‌های ارجاعی، با جدیت بیشتری نسبت به برخورد با متخلفین از قانون، خصوصاً افراد ذی نفوذ اقدام نموده و نباید هیچگونه کوتاهی و اغماضی در این رابطه صورت پذیرد. ۲- دادستان‌های سراسر کشور حسب وظیفه ذاتی مکلفند در صورت عدم شکایت دستگاه‌های اجرایی در موارد وقوع جرم در زمینه اموال عمومی نسبت به تعقیب مته‌مان اقدام قانونی به عمل آورند. ۳- روسای کل دادگستری استان‌ها مسئولیت نظارت بر اجرای این بخشنامه را عهده‌دار بوده و موظفند نتیجه اقدامات به عمل آمده را به صورت مرتب به حوزه ریاست قوه قضاییه گزارش نمایند. ۴- سازمان بازرسی کل کشور مکلف است با توجه به وظیفه سازمانی و با استفاده از ظرفیت وسیع قانونی، نظارت بر عملکرد مسئولین مربوطه را بیش از گذشته پیگیری و نتیجه را مستمراً به حوزه ریاست منعکس نماید. بدیهی است دستگاه‌های اجرایی ذی ربط حسب وظیفه ذاتی لازم است علاوه بر نظارت بر واحدهای تحت امر، موارد جرم را به مراجع قضایی منعکس کنند. صادق آملی لاریجانی.
تندرو‌ها مطهری را هم به تهران بازگرداندند
آرمان: جلسه به هم می‌زنند، بولتن پخش می‌کنند و اگر میدان ببینند حتی مهر و لنگه کفش پرتاب می‌کنند. چندسالی است که تندرو‌ها اخلال ایجاد می‌کنند تا بگویند هستند، برایشان فرقی نمی‌کند رفتارشان قانونی است یا خیر؛ از یادگار امام (ره) گرفته تا رئیس مجلس و رئیس‌جمهور هیچ مرزی نمی‌شناسند، تنها کافی است فردی و سخنانی را موافق خود نبینند؛ آن زمان است که تنها ابزارشان نه منطق بلکه رفتار توهین‌آمیز در خلال سخنرانی است. روز گذشته علی مطهری برای سخنرانی‌ای که مدت‌ها قبل انجمن دانشجویی فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز مجوز آن را دریافت کرده بودند وارد فرودگاه این شهر شد اما همین که سوار اتومبیل شد تا به سمت دانشگاه حرکت کند، تندروهای موتورسوار به ماشین او حمله کردند و با شکستن شیشه ماشین منجر شدند تا مطهری به جای دانشگاه به کلانتری منتقل شود تا از گزند آن‌ها در امان بماند. مطهری تا چند ساعت همچنان برای ایراد سخنرانی اصرار داشت اما تندروهای موتورسوار همچنان در بیرون کلانتری حضور داشتند. نماینده تهران در مجلس از حدود ساعت ۳ بعدازظهر تا ۷: ۳۰ شب برای حفظ امنیت در کلانتری حضور داشت ولی با فشارهای بسیار و لغو شدن برنامه دانشجویی، تحت‌الحفظ به فرودگاه منتقل شد تا ساعت ۹ شب به تهران بازگردد. این اتفاق درحالی رخ داد که پیش از این دکتر الهه کولایی که باز به دعوت انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز و داشتن مجوز برای انجام سخنرانی از تهران به شیراز رفت، با اقدامات تندرو‌ها نتواند از فرودگاه شیراز آنطرف‌تر برود و از همین رو از فرودگاه راهی تهران شد. از این اتفاقات کم نیفتاده است به ویژه در طول چند سال گذشته اما اینکه این تندروی‌ها تا کجا قرار است ادامه پیدا کند مشخص نیست؟! آن‌ها یک به یک مرز‌ها را می‌شکنند و پیش می‌آیند شاید اگر در اولین برخورد‌ها و‌‌ همان زمان که سعی در بر هم زدن سخنرانی یادگار امام (ره) کردند، با آن‌ها برخورد می‌شد امروز اینچنین فضا را جولانگاه خود نمی‌دیدند.

کیهان

مقام آمریکایی: راستی‌آزمایی ایران نامحدود خواهد بود نه ۱۰ ساله
یک مقام ارشد آمریکایی گفت: هر گونه توافق هسته‌ای با ایران محدود به یک دهه نخواهد بود بلکه شامل برخی عناصر راستی‌آزمایی و بازرسی خواهد بود که می‌تواند به مدت نامحدودی پایدار باشد.
به گزارش روزنامه «جروزالم پست»، این مقام آمریکایی که نامش ذکر نشده، در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگاران اسرائیلی گفت: گروه ۵+۱ تلاش می‌کند تا پایان ماه مارس به تفاهم سیاسی با ایران برسد و سه ماه پس از آن صرف رسیدگی به جزئیات فنی و علمی توافق خواهد شد تا این اطمینان حاصل شود که برنامه هسته‌ای ایران «منحصرا صلح‌آمیز» باقی خواهد ماند.
وی افزود: هر چند دو طرف سخت کار می‌کنند که تا پایان ماه مارس به تفاهم سیاسی برسند اما «عجله‌ای هم نداریم و خواستار توافق مناسب هستیم.»
این مقام آمریکایی در پاسخی غیرمستقیم به اظهارات هفته گذشته نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا که گفته بود «توافق هسته‌ای با ایران مدت محدودی دارد و پس از آن ایران قادر خواهد بود با سرعت به سلاح هسته‌ای دست یابد»، خاطرنشان کرد: توافقی که در دست تهیه و تنظیم است یک «راه‌حل بلندمدت» است به طوری که آنان «نمی‌توانند به سلاح هسته‌ای دست یابند.»
وی افزود: این توافق شامل «چندین مرحله» خواهد بود که برای «مدتی طولانی» اجرا خواهند شد و محدودیت‌های شدیدی بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال خواهند کرد؛ پس از مرحله اول توافق که گمان می‌رود بین ۱۰ تا ۱۵ سال باشد، مراحل دیگری وجود خواهد داشت که شامل «نظارت‌ها و راستی‌آزمایی‌های سرزده» خواهد بود تا اطمینان حاصل شود که ایران قادر نخواهد بود به سمت سلاح هسته‌ای برود.
این مقام آمریکایی که رسانه‌های اسرائیل با ضمیر مونث از او یاد کرده‌اند، گفت: ما از ۱۰ سال صحبت نمی‌کنیم بلکه صحبت ما درباره چندین مرحله از توافقی است که به نوعی بطور نامحدود ادامه خواهند داشت؛ در نتیجه آن توافق نامحدود، باید اطمینان حاصل شود که ما شفافیت، راستی‌آزمایی و نظارت‌های لازم برای تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را داریم، بزرگ‌ترین نگرانی ما درباره کارهای مخفیانه‌ای است که آنان ممکن است انجام دهند.
شرط‌ بندی ایتالیایی در کنار درک نگرانی نتانیاهو
وزیر خارجه ایتالیا گفت من نگرانی نتانیاهو را درک می‌کنم اما حق با اوباماست و می‌توان روی دولت روحانی شرط‌بندی کرد.
پائولو جنتیلونی در مصاحبه با روزنامه لاستمپا با اشاره به نگرانی‌های رژیم صهیونیستی در قبال مذاکرات هسته‌ای غرب و ایران و سخنرانی بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا گفت: معتقدم حق با باراک اوباما است و باید بر روی دولت حسن روحانی و ادامه مذاکرات هسته‌ای، شرط‌بندی کرد.
جنتیلونی با تاکید بر اینکه ادامه مذاکرات با دولت حسن روحانی و آن بخشی که در ایران در حال کار در خصوص مذاکرات هسته‌ای است، به نفع غرب می‌باشد، افزود: آیا دلمان برای محمود احمدی‌نژاد تنگ شده است. من نگرانی و دلایل نتانیاهو و اسرائیلی‌ها را دقیقا درک می‌کنم، اما عقیده دارم که حق با باراک اوباما است.
وزیر خارجه ایتالیا شنبه و یکشنبه گذشته به تهران سفر کرده بود.
وزیر خارجه ایتالیا در خصوص نقش ایتالیا در مذاکرات هسته‌ای ایران، گفت: ما سعی بر کمک کردن برای تسهیل در مذاکرات داریم، در شرایطی هستیم که می‌توانیم این کار را به خاطر روابط تاریخی با ایران و رابطه تنگاتنگ با آمریکا، انجام دهیم.
 وی افزود: البته متعهد کردن ایران در کنترل برنامه هسته‌ای و تحکیم رفتار معتدل کنونی، فرای مسئله تروریسم و روابط اقتصادی، بسیار مهم است.
 مومنی: دولت به لوازم ادعای خود درباره شرایط اقتصادی پایبند نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دولت به مسئولیت‌های خود در زمینه برنامه‌ریزی و تدبیر اقتصادی بی‌اعتنایی می‌کند.
فرشاد مؤمنی در همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۴ اظهار داشت: ‌ دولت وظیفه دارد هنگامی که سند بودجه را تنظیم و تقدیم مجلس می‌کند برآوردی داشته باشد تا بداند وقتی مجوز ۸۵۰ هزار میلیارد تومان را از نماینده ملت می‌گیرد، به ازای آنچه چیزی عاید کشور می‌شود؟ اگر دولت مجوز می‌گیرد که ۵۰ میلیارد دلار واردات انجام شود، چه فایده‌ای به مردم می‌رسد؟ وظیفه قانونی دولت متأسفانه اصلا انجام نمی‌شود یا به صورت بسیار ناقص و ناکارآمدی تنظیم می‌شود.
وی با بیان اینکه بخش اصلی دغدغه‌ها، هم در نظام تصمیم‌گیری و تخصیص منابع و هم در حوزه عمومی روی وجه توزیع رانت از طریق بودجه تمرکز دارد، خاطرنشان کرد: اساس نقد ما باید روی منطق هدف‌گذاری‌ها باشد آیا دولت هدف‌گذاری خاصی داشته و اگر داشته منطق آن چیست! اگر بخواهیم ریشه‌های بازتولید توسعه نیافتگی و بازتولید بحران‌های اقتصادی را بررسی کنیم. چنین رویکردی به ما کمک خواهد کرد. متاسفانه سند لایحه بودجه این موضوع را کاملا مسکوت گذاشته است. به همین شکل در سند بودجه بحثی از استراتژی یا حتی سیاست‌های اجرایی هم مطرح نیست. گویی همه ما به بلاتکلیفی خو کرده‌ایم. نه دولت وظیفه خود را انجام می‌دهد و نه حوزه عمومی از دولت مطالبه می‌کند که بنابر قانون، الزامات برنامه‌ای بودن بودجه رعایت شود.
به گزارش شرق، مؤمنی می‌گوید: در بودجه بلاتکلیف امسال همه هزینه‌های مادی و انسانی یک بودجه به کشور تحمیل می‌شود، اما قادر نیست اهداف سطح توسعه و سطح کلان کشور را تامین کند و نه حتی قادر به سامان بخشیدن به دولت به عنوان یک بنگاه اقتصادی است. دولت به درستی می‌گوید چون درآمد نفتی کشور نصف شده، از همه تقاضای همکاری می‌کند، اما این مسئله از بودجه‌ای که خود دولت تنظیم می‌کند برداشت نمی‌شود. دولت در توزیع بار شرایط خطیر اقتصادی یک سویه عمل می‌کند، ‌وقتی درآمد نصف شده باید اثر آن در ساختار مالی دولت هم دیده شود. براساس خوشبینانه‌ترین برآورد‌ها از کل هزینه‌های دولت در سال ۱۳۹۳، آنچه دولت به عنوان هزینه در لایحه بودجه سال ۹۴ از مجلس مطالبه کرده، حدود ۳۳ درصد از عملکرد سال جاری دولت بیشتر است. سؤال این است چرا باید قیمت همه کالا‌ها و خدماتی که دولت توزیع می‌کند افزایش پیدا کند، اما نوبت به هزینه‌های خود دولت که می‌رسد با گشاده‌دستی عمل می‌شود؟ دولت به لحاظ اقتصادی شرایط فوق‌العاده اعلام می‌کند، اما در میزان واردات هیچ تغییر محسوسی ایجاد نمی‌کند. گویی هیچ اراده‌ای برای انگیزش نیروهای تولیدی در کشور وجود ندارد و با کمال تأسف به اعتبار درآمدی که برای خود ازمحل واردات تدارک دیده، حتی نسبت به نوع کالاهایی که وارد کشور می‌شود، حساسیتی نشان نمی‌دهد. بنابراین با این نوع شواهد از دل این سند به هیچ‌وجه برنمی‌آید که دولت احساس شرایط خاص کرده باشد.
این اقتصاددان در ادامه یادآور می‌شود: کانون اصلی انعکاس ناهنجار بودن رفتارهای مالی دولت و عدم اهتمام آن به امور توسعه‌ای را می‌توان در نحوه رفتاری که دولت با شرکت‌های خود می‌کند... طرز رفتار دولت با شرکت‌های خود و استفاده از آن‌ها به عنوان حیاط خلوتی برای توزیع رانت و سرپوش نهادن بر عدم انضباط مالی، باعث می‌شود اگر کسی به ذهنش فشار می‌آورد و نه به ساختار هزینه‌های ناکارآمد دولت. دولت در ساختار هزینه‌ها در مورد خودش آن طور تبعیض قایل شده که گویی هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است.
فرشاد مومنی همچنین خاطرنشان کرد: ما مجموعه‌ای از مسایل حاد و اضطراری داریم. ابتدایی‌ترین انتظار ما می‌تواند این باشد که ببینیم سند بودجه درباره این مسائل چه چاره‌ای اندیشیده؟ بحران آب، بحران ریزگرد‌ها، بحران محیط‌زیست، بحران اشتغال جوانان و چیزهایی از این قبیل. متاسفانه از زوایه این بحران‌ها و چالش‌های فوری هم به گونه‌ای رفتار شده که انگار ما مشکل خاصی در کشور نداریم.
وی سرانجام به موضوع رکود و تورم اشاره می‌کند و می‌گوید: کلید اصلی کاهش تورم به گواهی اسناد و شواهد بی‌شمار، بیش از آنکه محصول اعمال سیاست‌های تورم‌زدا از سوی دولت باشد. محصول یک رکود عمیق و از جهاتی بی‌سابقه ما است. خروج از این رکود اقتضائاتی دارد. همه این اقتضائات برعهده قوه مجریه نیست، اما در سند لایحه بودجه هم تقریبا هیچ تمهید موثری برای حل و فصل این دور باطل رکود تورمی مشاهده نمی‌شود. غم‌انگیز‌ترین قسمت ماجرا ازنظر من همین است که انتظار ما حتی از یک دولت کوته‌نگر هم این است که اگر به ملاحظات درازمدت و تعهدات مربوط به سند چشم‌انداز بی‌تفاوت است، حداقل برای بقای خودش و جامعه باید به مسایل حاد و اضطراری کشور حساسیت داشته باشد. دولت در تنظیم لایحه بودجه، هم از نظر مشکلات فعلی کشور و هم از نظر دور باطل رکود تورمی خردکننده، بی‌تفاوت بوده است.
فرافکنی می‌کنند تا پاسخگوی عملکرد خود نباشند
حاشیه‌سازی و جنجال افشاگری از سوی برخی نزدیکان دولت برای فرار از پاسخگویی درباره وعده‌هاست.
جواد جهانگیرزاده، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اظهارات اخیر ترکان می‌گوید: تصور من این است که برخی آقایان دولتی متوجه دشواری مسئولیت خود نیستند. این‌ها به جای اینکه به بیان عملکرد خود بپردازند، با حاشیه‌سازی قصد تحت تأثیر قراردادن شرایط را دارند.
این نماینده مجلس گفت: در مجلس بسیاری از نمایندگان هستند که به دلیل دشواری مسئولیت‌های دولت، در بسیاری از موارد با دولت همکاری جدی و تنگاتنگی دارند؛ اما ادامه این روند از سوی برخی افراد- که در دولت‌اند- در ماه‌های آینده، رابطه مجلس و دولت را تهدید خواهد کرد.
قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: من نمی‌دانم آیا واقعاً در دولت کسی هست که متوجه این موضوع باشد؟! معلوم نیست این افراد یارشاطر رئیس‌جمهور هستند یا بارخاطر وی! هم اکنون کشور در شرایط خاصی است و هرگونه رفتار و سخنی که جهت‌گیری‌های ملی، هماهنگی برای پیشبرد اهداف ملی را تضعیف کند، درست نیست و باید از میان برداشته شود.
وی گفت: تفاوتی ندارد این اتفاق در کدام قوا باشد. اینکه می‌آیند و بگم بگم راه می‌اندازند و یا نکاتی که آقای ترکان گفته که افشاگری خواهد کرد، درست نیست. این کار به مانند این است که ترکان رئیس آگاهی کشور شده و در حال مدرک جمع کردن از متهمانی است که در مرحله اول، آن‌ها را مجرم تلقی کرده و پس از آن دنبال جمع‌آوری مدرک است.
وی افزود: این رفتار در شأن یک فرد اجرایی کهنه‌کار مثل وی نیست و گمان می‌کنم دوستانی که این افراد را هدایت می‌کنند، راه بدی را انتخاب کرده‌اند. این روش به نفع دولت نیست. من دوستانه می‌گویم، این گونه اقدامات خدمت به نظام نیست و فقط آلوده کردن ذهن مردم و ایجاد تشویش در اذهان و متهم کردن جریان مقابل است. این رفتار‌ها حتماً بازخورد خواهد داشت و سرانجام این اقدامات، دامن دولت را خواهد گرفت.
جهانگیرزاده گفت: به نظر می‌رسد این نوعی رفتار فرافکنانه و پرهیز از اظهار برخی ناکارآمدی‌هاست. این‌ها نه اطلاعات درستی دارند و نه آماری که ارائه می‌شود قابل استناد است.
وی گفت: ظاهراً این رفتار‌ها یک نوع بیماری دوره‌ای است که هر از گاهی باز می‌گردد.
حساب و کتاب خزانه ‌پری که خالی نشان داده می‌شد
دولت یازدهم بار‌ها گفته است اقتصاد کشور را با رشد منفی، رکود و... از دولت قبلی تحویل گرفته است. اعداد و ارقام صورتحساب عملکرد و تفریغ بودجه ۹۲ سخن دیگری دارند. این سخن را اصحاب نیاوران چگونه تجزیه و تحلیل می‌کنند؟
روزنامه رسالت در تحلیلی نوشت:‌‌ همان روز‌ها که تیم مذاکره‌کننده ایرانی در نخستین دور جدید ماراتن گفت‌وگو‌ها در دولت یازدهم عازم ژنو بود وقتی رئیس جمهور گفت «خزانه کشور خالی است»، اولین کسی بودم که به نقد این گفته پرداختم. نوشتم این سخن به دو دلیل نارواست؛ -۱ خزانه کشور خالی نیست و دلیل آن پرداخت‌های بی‌وقفه اما تدریجی و منظمی است که از سوی خزانه صورت می‌گیرد. -۲ بر فرض محال هم خالی باشد، نباید کسی که در قامت یک دیپلمات در انتخابات ریاست جمهوری ظاهر شده در آستانه گفت‌وگو‌ها به چنین حرفی تفوه فرماید و ضعف پنهان خود را برای حریف ظاهر سازد.
این روزنامه ادامه می‌دهد: سال ۹۲ سال استقرار دولت یازدهم بود. حال که گرد و غبار تبلیغات انتخاباتی فرو نشسته و نزدیک به دو سال از عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گذشته، ببینیم عدد و رقم صورتحساب عملکرد دولت و تفریغ بودجه سال ۹۲ چه تصویری از سال «خزانه خالی» ارائه می‌دهد؟ جمع بودجه مصوب کل کشور در سال ۹۲ در بخش درآمد‌ها مبلغ ۷۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است، حال آنکه تفریغ بودجه ۹۲ که اخیراً در مجلس قرائت شد ۸۳۵ هزار میلیارد تومان است. یک جمع و تفریق ساده نشان می‌دهد بیش از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان بیشتر از مصوب درآمد داشته‌ایم. این مبلغ بیش از نیمی از کل سرجمع منابع عمومی دولت است. این عدد نشان می‌دهد که در سال ۹۲ نه تنها خزانه خالی نبوده بلکه آنچنان سرریز بوده که دولت نمی‌دانسته و نمی‌توانسته آن را چگونه خرج کند. همین تصویر را در بخش هزینه‌ها و مصارف داریم. گزارش تفریغ بودجه، مبلغ مصارف کشور را در سال ۹۲ نزدیک به همین مبلغ یعنی ۸۳۳ هزار میلیارد تومان گزارش کرده است.
محمدکاظم انبارلویی در این یادداشت تصریح می‌کند: سؤال‌های کلیدی برای اصحاب نیاوران، اقتصاددانانی که امروز به عنوان مشاور، دولت را یاری می‌رسانند مطرح است که باید به آن پاسخ دهند؛ این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که خزانه خالی نبوده است. در اوج تحریم‌ها خداوند بزرگ، این ملت را یاری داده و دخل و خرج کشور نه تنها نگران‌کننده نبوده بلکه افق بسیار روشن و امیدوارکننده‌ای هم داشته‌ایم. پس چرا خبر خلاف واقع به رئیس جمهور داده و کشور را ورشکسته و فقیر جلوه داده‌اند، گویی خزانه خالی است و دخل و خرج مملکت با هم نمی‌خواند؟
وی ادامه می‌دهد: چرا درآمد‌ها برخلاف پیش‌بینی با عدد نجومی ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از سقف بودجه بالا زده است و هزینه هم به همین میزان بدون اینکه مجوز قانونی در کار بوده خلاف سقف مصوب بالا زده است؟ پس فلسفه بودجه‌نویسی و انضباط مالی که باید در دولت حاکم باشد چه می‌شود؟

تایناک

احمدی‌نژاد برای مجلس لیست نمی‌دهد
روح‌الله حسینیان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفته: جبهه پایداری اخیرا با رئیس جمهور سابق دیدار نداشته است اما بنده دیداری با وی داشته‌ام. وی در پاسخ به این سوال که آیا شما در انتخابات مجلس در لیست آقای احمدی‌نژاد حضور دارید یا خیر، گفت: آقای احمدی‌نژاد برای انتخابات مجلس لیست نمی‌دهد.
اتهامات کریمی قدوسی علیه مدیران ارشاد
جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در جلسه هفتگی انصارحزب‌الله با موضوع «بررسی مسائل سیاسی روز» گفته: یکی ازمدیران وزارت ارشاد با حمایت وزارتخانه متبوعش به کشور جمهوری آذربایجان می‌رودتاکتابی را به زبان فارسی بر علیه مقامات جمهوری اسلامی به چاپ برساندو از آنجا این کتاب را به ایران می‌آورد تا در کشور منتشر کندوبعد هم طی مراسمی به این مدیر لوح تقدیر اعطا می‌شود! جالب اینجاست که یکی دیگر از مدیران ارشاد به او نقدی وارد می‌کند، آقای جنتی حکم عزل مدیر منتقد را صادر می‌کند!
سوال یک نماینده از ثروت عظیم یک وزیر
احمد بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره تفاوت «الف» با محمد رضا رحیمی گفته: رحیمی ثروت آنچنانی برای خود ندوخته و چیزی ندارد. همین الان هم همسر او در بیمارستان خوابیده است. اما این آقایان ثروتمندند، برج دار و ویلادار هستند. همین آقای نعمت‌زاده وزیر صنعت یک معلم ساده بود اما الان صاحب هزاران میلیارد تومان صنایع پتروشیمی است. این پول‌ها از کجا آمده است؟
اعلام برنامه پروازهای شناسایی آمریکا بر فراز روسیه!
سرگئی ریژکوف رئیس مرکز ملی کاهش خطر هسته‌ای روسیه گفته که کار‌شناسان آمریکایی و جمهوری چک طی روزهای ۹ تا ۱۴ مارس، پرواز شناسایی را بر فراز خاک روسیه انجام خواهند داد.

این پرواز‌ها در چارچوب پیمان آسمان‌های باز است. پیمان آسمان‌های باز در سال ۱۹۹۲ میلادی در شهر هلسینکی بین ۲۷ کشور عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا به امضا رسیده است. روسیه این پیمان را در ۲۶ می‌۲۰۰۱ میلادی امضا کرده است. هدف اصلی از این پیمان، ارتقای سطح تفاهم مشترک بین کشورهای عضو از طریق انجام پروازهای شناسایی بر فراز خاک این کشور‌ها است.
روش تعیین نامزدهای اصلاح طلبان
اختلافات و تعدد نامزدهای جریان اصلاحات در سراسر کشور موجب شده تا شورای مشورتی جبهه اصلاحات، تدبیر جدیدی را برای رفع این معضل بیاندیشد.

بنا به ادعای پارس، بر اساس پیشنهاد جدید در هر استان شورایی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ نفر تشکیل می‌شود که این شورای از بین خود ۱۱ تا ۱۵ نفر را به عنوان شورای مرکزی اصلاحات هر استان می‌پذیرد.

این شورا که شورای مرکزی جبهه اصلاحات در هر استان نام دارد از میان چهار گروه انتخاب می‌شوند که عبارتند از:

۱- نمایندگان اصلاح‌طلب ادوار مجلس

۲- مسئولین استانی دولت اصلاحات در استان

۳- احزاب و تشکل‌ها

۴- چهره‌های صاحب نفوذ در استان

همچنین شورای جبهه اصلاحات هر استان، ۳ تا ۵ نفر را به عنوان شورای حکمیت انتخاب می‌کنند. «شورای حکمیت» بایستی به تایید شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای مشورتی رییس دولت هشتم در تهران برسد.
آخرین سخنرانی احمدی‌ مقدم با انتقاد از روحانی و تمجید از احمدی‌نژاد
آخرین سخنرانی سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در جایگاه فرمانده نیروی انتظامی در حالی در دهمین همایش سراسری روسای پلیس راهور انجام شد که وی در آن صراحتا از اقدام دولت در جلوگیری از افزایش رقم جرایم رانندگی انتقاد و از اقدام رییس جمهور سابق برای ورود مستقیم به حوزه مسائل ترافیکی و حوادث رانندگی قدردانی کرد.

رییس پلیس کشور به موضوع افزایش نرخ جرایم رانندگی نیز اشاره کرد و گفت: رقم جرایم باید از اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ افزایش پیدا می‌کرد؛ اما دولت برخلاف قانون جلوی افزایش آن را گرفت.

ما مشکلات زیادی با آقای احمدی‌نژاد داشتیم اما باید انصاف را رعایت کنیم. از وقتی که او سال ۸۴ مستقیما به موضوع حوادث ترافیکی ورد پیدا کرد، شاهد چرخش در روند آمار کشته‌شدگان بودیم؛ اما دولت فعلی نیز همین روند را ادامه داده است.
اربکان: فرزندانم انگور بودند، شراب شدند
محمدرضا باقری، سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و معاون بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری در «نشست بررسی اندیشه‌های مرحوم نجم الدین اربکان» گفته: وی با اشاره به این‌که اربکان حق استادی بر بسیاری از سیاستمداران امروز ترکیه دارد ادامه داد: در دوره سفارت ما، عبدالله گل پیام رسان آقای اربکان به سفارت بود و همچنین آقای اردوغان نیز از شاگردانشان بودند. متأسفانه چنین می‌توان گفت که شاگردان اربکان راهی را که ایشان داشتند را نتوانستند ادامه دهند و از آن‌ها انتظاری جز این داشتیم. ایشان بعد‌ها از این شاگردان خود ناراحت شد و از آنان به عنوان دانه‌های انگوری که تبدیل به شراب شدند نام برد.
رکوردشکنی ارزش یورو
ارزش برابری یورو در برابر دلار در روز جمعه ۱۵ اسفند به پایین‌ترین میزان خود در ۱۱ سال و شش ماه گذشته رسید و هر یورو در برابر ۱. ۰۸۵ دلار معامله شد.

در ۱۶ سالی که از عمر یورو گذشته فقط چند بار ارزش برابری آن به حد یک دلار رسیده است. کاهش ارزش یورو به بهبود اقتصاد کشورهای منطقه یورو کمک می‌کند. اکنون برای جهانگردان آمریکایی سفر به سواحل معروف ایتالیا از سفر داخلی به سواحل اقیانوس اطلس در کارولینای شمالی ارزان‌تر تمام می‌شود.
سفر نمایندگان آژانس به تهران برای بررسی چند مقاله!
نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ریاست واریو رانتا، معاون آژانس و ماسیمو آپارو، رئیس بازرسان این نهاد وارد تهران شده‌اند. گفت‌وگو درباره دو موضوع حل نشده از مرحله سوم همکاری‌های دوجانبه، از دلایل اصلی این سفر است.

آژانس اعلام کرده است ایران هنوز در مورد دو ابهام باقی مانده شامل آزمایش مواد منفجره پرقدرت و تحقیقات در مورد انتقال نوترون «توضیح قانع کننده‌ای نداده است» در حالی که بر اساس توافق انجام شده در ماه مه سال ۲۰۱۴، ایران قرار بوده درباره این موضوعات توضیحات و اطلاعات کافی در اختیار آژانس قرار دهد. کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره «انفجارهای مریوان» گفته: «به آژانس اعلام کردیم که اگر شما فکر می‌کنید انفجارهایی صورت گرفته است، مکان آن را مشخص کنید تا ما به شما دسترسی (مدیریت شده) بدهیم.»

درباره ابهام دوم، یعنی انتشار مقالاتی در رابطه با محاسبات نوترونی راکتورهای اتمی، آقای کمالوندی اضافه کرده است: «توضیحات ارائه شده از سوی ما کافی بوده است و بیشتر از این توضیح خاصی ندارد.»
معاون احمدی‌نژاد: رد پول‌های کثیف را باید از دوران سازندگی و اصلاحات جستجو کرد
لطف‌الله فروزنده عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با اشاره به اظهارات اخیر مشاور ارشد رئیس جمهور گفت: ترکان اگر ادعا دارد که پول‌های کثیف را اطرافیان احمدی‌نژاد برده‌اند، باید اسناد و مدارک خود را به مراجع قضایی ارائه کند. اینکه بدون سند و مدرک چیزی را مطرح کنیم، کار خوب و درستی نیست. عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران ادامه داد: اگر این مسائل که توسط ترکان گفته می‌شود، مستند و منطقی هستند آن را به مراجع قضایی ارائه کند تا بررسی شود. تهدید به افشاگری و متهم کردن دیگران بدون تعیین مصداق‌ها فقط در جامعه التهاب ایجاد می‌کند و موجب بی‌اعتمادی مردم شده و کار اشتباهی است. فروزنده تاکید کرد: به نظر می‌رسد این آقایان هدف انتخاباتی دارند و می‌خواهند به هر روشی شده رقبای خود را تخریب کنند. معاون پارلمانی رئیس جمهور در دولت دهم تصریح کرد: رد پول‌های کثیف را باید از دوران سازندگی و اصلاحات جستجو کرد. بعد از دوران جنگ جریانی به نام جریان کارگزاران روی کار آمد که همه می‌دانند جریان ثروتمندی است و پول‌های باد آورده فراوانی دارد. فروزنده اظهار داشت: در این راستا ما کاملا موافقیم که از سال ۶۸ وضعیت دولت‌مردان، مخصوصا هاشمی رفسنجانی، خانواده وی، تیم کارگزاران و دولت اصلاحات بررسی شود و بعد وضعیت دولت احمدی‌نژاد هم بررسی شود و هر کسی نسبت به بیت‌المال بی‌مبالاتی کرده و پولی به جیب‌زده، مجازات شود. وی خاطر نشان کرد: مسلما این اقدامات یک استراتژی تخریب برای دخالت و مهندسی در انتخابات سال آتی است. دولت نتوانسته کار مثبتی انجام دهد، مسلما افکار عمومی از آن‌ها می‌پرسند در مقابل حجم کارهایی که در دولت نهم و دهم انجام شد شما چه کاری انجام دادید و چون اقدامات قابل مقایسه‌ای ندارند خط تخریب را پیش گرفتند. فروزنده در خاتمه گفت: من به این آقایان نصیحت می‌کنم دست از این کار‌ها بردارند. فصل این گونه اقدامات گذشته است. مردم می‌خواهند مسئولان کار کنند و اگر آن‌ها کاری انجام دهند نمره مثبت می‌گیرند در غیر این صورت خودشان را خراب کرده‌اند.
اظهارات خبرنگاری که از افشارزاده کتک خورد!
هدی علی مرادی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید اصلا باور نداشتند فیلم شوخی مدیر استقلال با آن‌ها این قدر بازتاب داشته باشد. شوخی ساده بهرام افشارزاده با گزارشگر باشگاه خبرنگاران جوان تا رسانه‌های معتبری چون دیلی می‌رر و ریپورت بلیچر هم بازتاب داشت. البته سوءتعبیر این رسانه‌ها از اقدام مدیر استقلال باعث شد تا بسیاری فکر کنند مدیر استقلال این گزارشگر تلویزیونی را ضرب و شتم کرده است. مهدی علی مرادی گزارشگر باشگاه خبرنگاران درباره آن اتفاق می‌گوید: «من خودم هم اصلا در جریان نبودم. همکارانم فیلم را روی سایت باشگاه گذاشته بودند و یک دفعه بازتاب عجیبی داشت. ما تعمدی در انتشار فیلم نداشتیم. این یک شوخی ساده بود. حاج آقا افشارزاده قبلا هم گاهی شوخی می‌کرد و سعی می‌کرد این طوری میزان آمادگی بدنیمان را بسنجد. ماشالله مدیر استقلال ورزشکار حرفه‌ای است و دستان قدرتمندی دارند. بعد از این اتفاقات ایشان با من تماس گرفت و حالم را پرسید. من هم تاکید کردم که همه ماجرا یک شوخی ساده بوده است.»
ادعای دیدار سردار سلیمانی با مقامات اردنی
پایگاه صهیونیستی دبکا فایل به نقل از منابعی که از آن با نام «اطلاعاتی و نظامی» یاد کرده مدعی شد که فرمانده سپاه قدس ایران هفته گذشته به امان پایتخت اردن سفر کرده بود. این سایت صهیونیستی مدعی شده است که سردار قاسم سلیمانی پنج شنبه ۵ مارس به امان سفر کرده و می‌ه‌مان ژنرال فیصل الشوبکی رئیس سازمان اطلاعات اردن و از نزدیکان عبدالله دوم پادشاه اردن بوده است. دبکا فایل نوشت: طرفهای ایرانی و اردنی درباره مسائلی نظیر سوریه و عراق و جنگ با داعش گفت‌وگو و مذاکره کرده‌اند. پیش از این نیز برخی منابع منطقه‌ای و رسانه‌های صهیونیستی مدعی شده بودند که سردار سلیمانی به مصر سفر کرده و با مقامات مصری دیدار کرده است
منظور هاشمی از مجتهد ناصالح کیست؟
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: آنچه الآن بیشتر بر سر زبان‌هاست بحث ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی در خبرگان است؛ من فکر می‌کنم خبرگان به نتیجه خوبی برسد و تصور می‌کنم روی آقای هاشمی شاهرودی توافق اکثریت وجود داشته باشد. حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی عضو جامعه روحانیت مبارز تهران در خصوص اظهارات هاشمی رفسنجانی مبنی بر «اگر فرد ناصالح برای ریاست مجلس خبرگان رهبری کاندیدا شود، من نیز کاندیدا می‌شوم» گفت: مطلبی که آقای هاشمی رفسنجانی درباره ناصالح گفته، معتقدم که واژه ناصالح باید تفسیر و معنی شود و باید گفته شود که ناصالح از نظر آقای هاشمی رفسنجانی یعنی چه؟

وی ادامه داد: ما در خبرگان فرد ناصالح با آنچه در جامعه و حوزه فرهنگ عمومی این اصطلاح معنی می‌شود، نداریم، یعنی نمایندگان خبرگان همه صالح و آدم‌های خوب، عادل، متدین، فاضل، مجتهد و ولایت‌مدار هستند.

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با بیان «ما تعبیر ناصالح را در مورد خبرگان رهبری نارسا می‌دانیم» افزود: حداقل آقای هاشمی رفسنجانی باید توضیح می‌داد که مرادش از ناصالح چیست و آیا منظورش این است که ناصالح برای مدیریت هستند، یعنی ریاست خبرگان رهبری را نمی‌توانند اداره کنند، بنابراین این با تعبیر ناصالح خیلی سازگاری ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی یادآور شد: به هر حال مجموعه‌ای هستند که آقای هاشمی رفسنجانی ممکن است آن‌ها را برای ریاست خبرگان رهبری قبول نداشته باشد و با آن‌ها اختلاف نظر دارد و عده‌ای نیز هستند که آقای هاشمی را قبول ندارند. به هر حال در خبرگان این نگاه وجود دارد و باید منتظر آینده بود.

وی خاطرنشان کرد: آنچه الآن بیشتر بر سر زبان‌هاست بحث ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی در خبرگان است؛ من فکر می‌کنم خبرگان به نتیجه خوبی برسد و تصور می‌کنم روی آقای هاشمی شاهرودی توافق اکثریت وجود داشته باشد.
دعایی: امام با موسیقی به مخالفین پاسخ دادند!
حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، مدیر موسسه اطلاعات می‌گوید: یکی از چیزهایی که دکتر باستانی، امام (س) را به واسطه آن ستایش می‌کند، فتوای امام (س) مبنی بر پذیرفتن هنر و موسیقی بود و اگر این نبود، چیزی از هنر باقی نمی‌ماند و این بهترین خدمت به هنر و موسیقی بود. در‌‌ همان ایام برنامه‌ای به نام گل‌های جاویدان از تلویزیون پخش می‌شد که موسیقی را با تمام آلات آن نمایش می‌دادند و امام (س) هم آن را تماشا می‌کردند. عده‌ای از متحجرین مخالف پخش آن بودند و می‌خواستند نظر امام (س) را به خود نزدیک نشان دهند ولی امام (س) دستور دادند که در حسینیه جماران و در حضور ایشان، سرود «ای مجاهد شهید مطهر» را با تمام آلات موسیقی و با گروه کر، به صورت زنده اجرا کنند تا به مخالفین پاسخ دهند. این را لازم هم بود که در پاسخ به لغو کنسرت‌های آقای قربانی عرض کنم.
تلخی بی‌پایان یک ماه برای سید حسن خمینی
سید حسن خمینی در پاسخ به این پرسش که فرزند شما یعنی احمد آقای خمینی بعد از فوت آقای صادق طباطبایی با این تعبیر از اسفند ماه یاد کردند: «اسفند تلخ» چرا اسفند برای شما تلخ است آقای خمینی؟ این مطلب را بیان کرد.

وی ادامه داد: دوستان چند روز پیش یک مطلبی را به عنوان شوخی می‌گفتند که مضمون آن چنین بود: پیغمبر فرموده بودند هر کسی بشارت پایان ماه صفر را بدهد، من هم بشارت بهشت را به او می‌دهم. تعبیر این ماه اسفند هم برای ما یک چنین حکمی را دارد یعنی هم مرحوم ابوی ما و هم مرحوم آقای دکتر بروجردی و هم خانم امام در ماه اسفند رحلت کردند.

البته مواردی هم بوده که در اسفند اتفاق نیفتاده است. به طوری که همسر امام در حقیقت در آخرین لحظات اسفند و شاید در آغازین لحظات فروردین به رحمت خدا رفت، شاید اگر احمد چنین تعبیری داشته، به این جهت بوده باشد.

فرزند یادگار امام در مصاحبه با سالنامه ۱۳۹۳ روزنامه شرق که دوشنبه (امروز) منتشر شد، درباره حس خود نسبت به این موضوع گفت: البته اسفند هر سالی که از این دست اتفاق‌ها پیش می‌آید. ولی معمولا آقا یاسر برادرم می‌گوید نشده یک دفعه شکوفه‌ها گل کنند و ما در پی رفتن به یک مراسم فاتحه نباشیم. حالا ممکن است سالگرد باشد و الزاما خود فاتحه نباشد. البته همه به نوعی با چنین موضوعی مواجه شده‌اند و مورد ویژه‌ای نیست. بالاخره مردم معمولا شب‌های جمعه آخر سال بر مزار گذشتگان خود حاضر می‌شوند. فرقی هم نمی‌کند که این اتفاق چه تاریخی صورت پذیرد. بالاخره این مسیری است که همه باید بروند، حالا یا اسفند می‌شود یا فروردین …
فعالیت‌های ۱۷ سرویس اطلاعاتی در خوزستان
سیدیحیی صفوی، سردار سرلشکر صفوی در همایش امنیت پایدار خوزستان، گفت: امنیت پایدار خوزستان رابطه مستقیم با امنیت ملی ایران دارد و می‌توان گفت امنیت خوزستان یعنی امنیت ایران است. وی ادامه داد: وجود ۷۰ درصد از منابع نفتی ایران و بیش از ۳۰ درصد آب‌های سطحی کشور و یک سوم انرژی برق - آبی و بیش از ۱۵ سد مخزنی، انحرافی و تنظیمی و تولید سه چهارم نفت خام کشور، استان خوزستان را تبدیل به منطقه حیاتی کرده است.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی در استان خوزستان گفت: فعالیت‌های ۱۷ سرویس اطلاعاتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای کشورهای عربی و غربی با هدف حمایت از گروهک‌های تجزیه طلب قومی استان و ایجاد تفرقه بین مردم و فعالیت گروه‌های تجزیه طلب قومی که از سوی سرویس‌های بعضی کشورهای اروپایی و عربی منطقه پشتیبانی مالی و سیاسی می‌شوند را می‌توان از جمله چالش‌های این استان دانست.

وی افزود: ناامنی و بحران در محیط پیرامونی استان (عراق و سوریه) و احتمال بازتاب و سرریز مسایل آن به کشور و استان خوزستان را از آسیب پذیری سیاسی و امنیتی این استان و کشور می‌توان دانست.
کوه‌خواران چه کسانی هستند؟
محمدعلی پورمختار، رییس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس در روزنامه حمایت نوشت: زمین خواری پدیده شوم و رو به گسترشی است که در ۱۰سال اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. این معضل در سالهای اخیر از چنان رشدی برخوردار بوده که هم اکنون در صدر جرائم بزرگ و مفسده آفرین اقتصادی قرار دارد. در این میان ردپای برخی صاحبان زر و زور و یقه سفیدهای سیاسی و اقتصادی و پیوندهای غیرقانونی زمین خواران با عوامل قدرت در دستگاههای مختلف، ضرورت مبارزه با این بخش از مفاسد اقتصادی را مضاعف کرده است.

شواهد موجود، حاکی از نفوذ گسترده زمین خواران در سازمان‌ها و نهادهای دولتی مثل شهرداری‌ها، ادارات کل منابع طبیعی، سازمان‌های ثبت اسناد و... است، چرا که دستیابی به اطلاعات مکانی و حقوقی زمین‌ها و املاک مرغوب و تنظیم اسناد برای زمین خواری‌های صورت گرفته، بدون همکاری مدیران و کارمندان این سازمان‌ها و نهاد‌ها برای جعل و سندسازی، دشوار بوده و لازم است در این خصوص، مسئولان امنیتی، راهکاری را برای تصفیه و پاکسازی این شرکای جرم مفسدان اقتصادی در این سازمان‌ها و نهاد‌ها طراحی و عملیاتی کنند. صدور اسناد جعلی هویتی و ملکی و استفاده از رانت‌های اطلاعاتی در دستگاه‌های اجرایی را باید از مهم‌ترین شیوه‌های زمین خواری نام برد.

در بسیاری از پرونده‌های موجود زمین خواری، کارمندان و مدیران برخی سازمان‌ها و ادارات دولتی در کنار چپاولگران و غارت گران بیت المال، مرتکب جرایمی چون رشوه خواری، جعل و سندسازی شده‌اند. از سوی دیگر به اعتراف بسیاری از مقامات مسئول، اطلاع دقیقی از میزان زمین‌ها و زمین خواری‌ها در کشور وجود ندارد و یا شاید اطلاعاتی وجود دارد اما هیچ راهکار مشخصی برای پیشگیری از آن تدوین نشده است. مفاسد اقتصادی در تمامی کشور‌ها وجود دارد ولی برخی از کشور‌ها با استفاده از فن آوری‌ها و راهکارهای نوین، زمینه را برای سوءاستفاده فرصت طلبان تنگ می‌کنند.
توافق محرمانه تسلیحات هسته‌ای بین عربستان و پاکستان
فاکس نیوز نوشت: درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع از حرکت تهران به سوی دستیابی به سلاح نشود، عربستان سعودی احتمالا طرح هسته‌ای خود را به جریان می‌اندازد. نشانهٔ عزم عربستان در این رابطه، سفر نواز شریف نخست وزیر پاکستان به سعودی پیش از سفر جان کری به ریاض است. شریف پس از ژنرال سیسی رئیس جمهور مصر و اردوغان رئیس جمهور ترکیه، به عربستان آمد. اما حضور نخست وزیر پاکستان نسبت به سایر دیدار‌ها و سفر‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است، چراکه بسیاری این کشور را فراهم کننده تکنولوژی هسته‌ای به عربستان می‌دانند.

سیمون هندرسون عضو انستیتو واشنگتن گفت: باید به سفر نواز ظریف به ریاض در قالب تلاش عربستان برای همکاری هسته‌ای با اسلام آباد در جهت مقابله با ایران نگاه کرد. وی افزود: اگر لازم باشد، اسلام آباد در مقابل دریافت کمک‌های مالی، تکنولوژی هسته‌ای و حتی کلاهک هسته‌ای به عربستان تحویل می‌دهد.
چرا اکثر روزنامه نگاران ایرانی زن هستند؟
سایت تحلیلبی «المانیتور» با انتشار گزارشی از رشد روافزون پیوستن زنان به رشته روزنامه نگاری و فعالیت در این حرفه اشاره کرده است. این سایت در گزارشی تحلیلی خود به بررسی علل و دلایل اقبال زنان به رشته روزنامه نگاری در ایران و وضعیت شغلی آنان پرداخته است. المانیتور با اشاره به افزایش تعداد روزنامه نگاران زن ایرانی می‌نویسد: «طبق ارزیابی‌ای که در سال ۱۹۹۲ میلادی انجام شده بود در آن سال ایران ۲. ۱۴۵ روزنامه نگار داشت که ۲۷۸ نفر آنان (۱۳ درصد) را زنان تشکیل می‌دادند. از آن زمان تاکنون که بیش از دو دهه می‌گذرد تعداد روزنامه نگاران زن ایرانی رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. برخی از روزنامه نگاران در گفت‌و‌گو با المانیتور اظهار داشتند که بیش از نیمی از سردبیران و دبیران روزنامه‌های اصلاح طلب را زنان تشکیل می‌دهند. یک روزنامه نگار ایرانی می‌گوید:» فکر می‌کنم در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد روزنامه نگاران روزنامه‌های اصلاح طلب را زنان تشکیل می‌دهند. «سایت» المانیتور «در ادامه می‌افزاید:» برای مثال، در روزنامه‌های شرق، اعتماد و قانون و همچنین نشریه «اندیشه پویا» اکثر کارمندان و روزنامه نگاران را زنان تشکیل می‌دهند. المانیتور در ادامه اشاره می‌کند عوامل اقفتصادی و اجتماعی علت اصلی اقبال زنان به حرفه روزنامه نگاری بوده‌اند. این سایت می‌نویسد: «در ایران روزنامه نگاری شغلی با درآمد پایین و بدون امنیت است. این موضوع عامل مهمی برای مردان نیست. اکثر مردان روزنامه نگار ایرانی پس از ازدواج شغل خود را‌‌ رها کرده‌اند. از سوی دیگر زنان در پی کسب جایگاه اجتماعی هستند حتی اگر درآمد کاریشان پایین باشد آنان می‌توانند از طریق روزنامه نگاری به این هدف دست یابند.» المانیتور در پایان اشاره می‌کند وضعیت فعالیت روزنامه نگاران زن در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های اصولگرا این گونه نیست و می‌نویسد: برای مثال، یک روزنامه زن که در خبرگزاری فارس مشغول به کار است می‌گوید که تحت فشار مسائل جنسیتی و دیدگاه‌های غالب در آنجا قرار دارد. او می‌گوید: «در اینجا دستمزد بیشتری پرداخت می‌شود اما دید جنسیتی در رده‌های بالا و در میان مردان غالب است.»
طرح موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال در شورای امنیت ملی
وزیر ورزش و جوانان می‌گوید بازنگری‌هایی در موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها صورت گرفته است. دکتر محمود گودرزی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت فرهنگی ورزش، اظهار کرد: شرایط فعلی ورزش از لحاظ فرهنگی بد نیست، اما مطلوب هم نیست و متناسب با سایر شئون شاهد توسعه فرهنگی نبوده‌ایم. وی درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها و احتمال گرفتن میزبانی جام ملت‌های آسیا از ایران به همین دلیل، گفت: پرداخت یک سویه به موضوع بانوان و حضور آن‌ها در ورزشگاه‌ها با صدای بلند به نحوی که ایجاد حساسیت کند مطمئنا به نفع ورزش نخواهد بود. کار گروهی در این باره تشکیل شده است و چارچوب‌هایی نیز در این زمینه تدوین شده است. فکر می‌کنم این موضوع در یکی از کمیته‌های شورای امنیت ملی نیز مطرح و بازنگری‌هایی در این زمینه انجام شده است. ان‌شاءالله در صورت تدوین اتفاقات خوبی با رعایت ضوابط خواهد افتاد. البته این موضوع با رعایت شئونات اسلامی خواهد بود و مراجع ذی‌صلاح در این خصوص باید اظهارنظر کنند.
دو دلیل برای نساختن پایتخت ۴
در شرایطی که تقریبا بعد از روی آنتن رفتن «پایتخت۳″ تهیه کننده و کارگردان این کار از آمادگی خود برای ادامه دادن به داستان این مجموعه خبر داده بودند اما امسال برخلاف سالهای پیش تلویزیون» پایتخت» ندارد. درباره دلایل این غیبت شایعات فراوانی مطرح شده است که یکی از آن‌ها اختلافاتی است که میان گروه تولید و نویسندگان کار وجود داشته است.

با این حال الهام غفوری تهیه کننده سریال «پایتخت» در تازه‌ترین گفتگویش که با شرق انجام شده بی‌اشاره به این اختلافات از اتفاقاتی می‌گوید که باعث این غیبت شده است. غفوری می‌گوید: در حقیقت این تصمیم ما نبود که سریال ساخته نشود. چند اتفاق دست به دست هم داد تا نوروز امسال این سریال را نداشته باشیم؛ تغییر مدیران تلویزیون و مصادف‌شدن نوروز با ایام فاطمیه که طبعا نمی‌توانستیم سریالی صرفا طنز بسازیم دلایلی بود که باعث شد ما هم از ساخت سریال قطع‌امید کنیم.
مجوز دولت برای صادرات سوخت و نفت خام توسط بخش خصوصی
بر اساس تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۹۳، مقرر شده به منظور اجرای طرحهای افزایش بازدهی نیروگاه‌ها، توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش تلفات، بهینه‌سازی و صرفه جویی در مصرف سوخت مایع، جایگزینی مصرف برق به جای گاز یا فرآورده‌های نفتی، وزارت نیرو با سرمایه گذاران بخشهای خصوصی و عمومی با اولویت استفاده از تجهیزات ساخت داخل قرارداد منعقد کرده و دولت مکلف شده است در قبال این تعهد، سوخت صرفه ‌جویی شده یا معادل آن نفت خام را با محاسبه میزان صرفه جویی حاصله در مدت حداکثر دو سال به سرمایه گذاران تحویل دهد.

بر این اساس، هیئت دولت آیین نامه اجرایی این موضوع مهم را مصوب کرده که طی روزهای اخیر توسط معاون اول رییس جمهور به تعدادی از اعضای کابینه ابلاغ شده است. مقرر شده وزارت نیرو مقادیر تا دو سال سوخت صرفه ‌جویی شده قراردادهای منعقده را در پایان هر فصل تأیید و پس از اخذ تأییدیه وزارت نفت، در مورد مقادیر سوخت صرفه‌جویی شده مراتب را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اعلام کند و سازمان مذکور پس از تأیید ارزش سوخت‌های صرفه‌جویی شده که توسط وزارت نفت اعلام می‌‌شود و تعیین مبلغ مربوط در سقف مصوبه شورای اقتصاد، مراتب را جهت اقدام به وزارت نفت ابلاغ می‌‌کند.

همچنین بر اساس بخش دیگری از این ابلاغیه اسحاق جهانگیری که نسخه‌ای از آن به دست صبحانه رسیده، مقرر شده وزارت نفت ظرف دو ماه پس از اعلام سازمان مدیریت، نسبت به تحویل سوخت صرفه ‌جویی شده یا معادل آن نفت خام به شرکت بازرگانی نفت خام (مورد تأیید وزارت نفت) معرفی ‌شده توسط سرمایه‌گذاران اقدام کند.

شرکت یادشده مجاز است براساس رویه‌‌های جاری و در چارچوب قوانین و مقررات مربوط نسبت به صدور نفت خام تحویلی به خارج از کشور با هماهنگی شرکت ملی نفت ایران اقدام کند و وجوه حاصله را به صورت ارزی در اختیار سرمایه‌ گذار قرار دهد. با توجه به مدت زمان محدود باقی مانده تا پایان سال جاری، باید دید آیا این بخش از قانون بودجه سال ۹۳ فرصت اجرا در سال آینده را نیز خواهد داشت یا نه.
نظر ۷ وزیرخارجه درباره مذاکرات
نگاهی به نظرات اخیر ۷ وزیرخارجه حاضر در گفت‌و‌گوهای هسته‌ای میان ایران و گروه (۵+۱) می‌تواند به نوعی نشان دهنده روند موجود مذاکرات باشد.
مقاماظهارات
 «جان کری» وزیر خارجه آمریکا
   
شانس دستیابی به توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران بالا است. هم اکنون نوبت ایران است به جهان نشان دهد برنامه هسته‌ای این کشور صلح آمیز است. هدف ما آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند، زیرا اگر این کشور به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، شرایط کاملا متفاوت خواهد شد. یک روز پس از آنکه با ایران توافقنامه هسته‌ای را امضا کنیم، اختلاف بر سر دیگر مسایل با این کشور مطرح خواهد شد.

 «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران
   
احتمال موفقیت را بیش از احتمال شکست می‌دانم. تا زمانی که روی همه چیز توافق نشود روی هیچ چیز توافق نشده است. توافق هسته‌ای توافقی خواهد بود در یک قطعنامه فصل هفتمی منشورملل متحد مورد تایید قرار می‌گیرد و در نتیجه به یک توافق بین المللی و الزام آور برای همه دولت‌ها تبدیل می‌شود.

 «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس

در صورت اراده سیاسی، توافق اتمی با ایران همچنان امکان پذیر است. ایران نباید مانع از دست رفتن این فرصت شود.
این توافق سبب توقف نگران کننده‌ترین ابعاد برنامه هسته‌ای ایران و ایجاد فضای لازم برای ادامه مذاکرات به منظور دستیابی به یک توافق جامع شد.

 «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه

ما از دستیابی به یک موافقتنامه منسجم حمایت می‌کنیم. در حال حاضر، مشکلاتی وجود دارد. پیشرفت‌هایی حاصل شده است، اما زمانی که میزان، کنترل‌ها و مدت زمان تعهدات پیش بینی شده را در نظر بگیریم، وضعیت هنوز هم ناکافی (راضی کننده نیست) ‌ است. بنابراین اقدامات بیشتری باید انجام بگیرد.

 «سرگئی لاوروف» وزیرخارجه روسیه
   
مسکو از پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای استقبال می‌کند و مسکو تمام تلاش خود را برای کمک به تکمیل موفقیت‌آمیز و به موقع مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران به کار گرفته است. ما خواهان توافقاتی هستیم که کاملاً بر اساس قوانین معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و بهترین اقدامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایه گذاری شده باشند

 «وان تسیون» نماینده چین در مذاکرات هسته‌ای
   
در بسیاری از موارد توافقات انجام شده است و توقع می‌رود توافقنامه جامع تا پیش از پایان مهلت تعیین شده امضا شود.

 «فرانک اشتانمایر» وزیر خارجه آلمان
   
مذاکرات هسته‌ای با ایران در مسیر خوبی رو به پیشرفت است. برنامه‌ای که در سال ۲۰۱۳ درباره آن توافق شد، اجرایی شده و گفت‌وگو‌ها در مسیر خوبی جریان دارد و مذاکرات امسال بیشتر از یک دهه گذشته پیشرفت داشته است.

 «فدریکا موگرینی» مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا
   
تا دست یافتن به توافقی هسته‌ای تنها چند گام باقی مانده است. اتحادیه اروپا هیچ‌گاه از توافقی که در آن تضمین‌های کافی داده نشده باشد حمایت نخواهد کرد. تمام جهان باید مطمئن باشد توافقی که ما برای دستیابی به آن تلاش می‌کنیم توافقی است که تضمین می‌دهد هیچ گونه احتمالی در زمینه ساخت سلاح (هسته‌ای) در آن وجود نداشته باشد.


رحیمی را حلال کردم، احمدی‌نژاد را نه
 «سیدمحمد آسوده» مدیری که با اتهامات نادرست برکنار شده، با وجود اینکه دولت روحانی چندین‌ بار از او برای حضور مجدد در بیمه ایران دعوت به کار کرد اما خودش می‌گوید دیگر رمق و علاقه‌ای برای مشارکت با بخش دولتی در وجود او باقی نمانده است. وی در گفت‌و‌گو با شرق گفته: اگرچه آقای رحیمی تا همین چندماه پیش و قبل از رفتن به بازداشتگاه به یکی از دوستان گفته بود که انگار آقای آسوده من را نبخشیده است، اما از طریق یکی از دوستان به او پیام دادم که من شما را حلال کردم اما احمدی‌نژاد را نمی‌بخشم و حلال نمی‌کنم چون او به ظلمی که به ما روا داشت، آگاه بود، ولی سکوت کرد و بی‌عذرخواهی از من رفت....
قدردانی یک نماینده از لغو کنسرت‌ها
احمد سالک٬ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از اقدام دادستانی تهران در لغو برخی کنسرت‌ها تقدیر کرده و گفته «آن‌ها که به نام موسیقی به دنبال فاسد کردن جوانان هستند، باید بدانند که مردم آن‌ها را به خوبی می‌شناسند.»



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*